La Laura (nom fictici per mantenir el seu anonimat) és una noia jove de Reus, té vint-i-un anys i en fa dos que és mare d’una nena. Tot i que la maternitat entrava en els seus projectes de futur no s’esperava viure-la tan aviat, amb només dinou anys.

Gràcies a l’acompanyament de la seva família i del projecte Àngel, impulsat per la Delegació diocesana de pastoral familiar, la Laura no va afrontar tan sola una difícil decisió de la qual no se’n penedeix, al contrari, el seu «sí» li va canviar la vida a millor.


—El seu testimoni no és del més comú avui dia. Una noia jove que en un determinat moment decideix tirar endavant el seu embaràs malgrat totes les dificultats que hi puguin haver. Com ho recorda?

Va ser una decisió complicada on només hi havia dues opcions. Jo des de sempre havia volgut ser mare tot i que la meva situació emocional en aquell moment no era la més adient, la meva filla va ser la meva força. Ella no tenia la culpa de res i només em tenia a mi. No hagués pogut suportar la idea de viure sense ella, ja formava part de mi i això em va fer molt més forta. Gràcies a ella sé i sento que he tornat a viure.

—Quina va ser la reacció de la seva família o amics?

Quan vaig comunicar la notícia a la meva família es va quedar en estat de shock però després els meus pares i la meva germana, les persones més properes a mi, em van recolzar i em van donar suport en tot. També d’altres membres de la família, com el meu tiet i l’àvia, van ser al meu costat. Amb els amics va passar una mica el mateix, primer no s’ho podien creure però després em van fer costat en tot.

—S’ha sentit acompanyada per l’Església?

Vaig tenir la sort d’estudiar en una escola cristiana i en tot moment vaig tenir el suport del col·legi, del professorat i dels alumnes de la meva classe i també de les altres. El mossèn també em va visitar a l’hospital en un moment en què jo estava trencada i enfonsada per la meva situació emocional. Recordo que em va lliurar una creu molt bonica i les seves paraules de suport i consol romandran sempre en el meu pensament.

També he de dir que després de tenir la nena vaig anar a la parròquia d’on era una amiga meva i allà em van acollir com una germana més, mai em van jutjar. I a dia d’avui els considero com una família, ens ajuden i ens estimen molt a totes dues.

Formo part d’un grup de joves amb molta força i voluntat que intentem viure amb pau i alegria, vivint a la presència de Déu i on comptem amb l’acompanyament del mossèn.

—El fet de compartir amb gent el seu testimoni també la deu ajudar… Quines reaccions observa?

Sí, ho he fet en diverses ocasions i puc dir que sí, m’ajuda molt a nivell personal, em fa créixer. M’enriqueix molt poder transmetre de viva veu com de meravellosa és l’experiència de ser mare, poder explicar com m’omple per dins i com em fa lluitar dia rere dia per a mi i la meva filla però també per totes les mares que se senten soles.

La gent, sobretot els més joves, es queden realment sorpresos amb el meu testimoni. Entenc que no és el més habitual en una societat on la llibertat està tan sotmesa a crítiques, regles i patrons. Estic contenta d’haver superat les meves ferides i créixer en maduresa, tot això és el fruit d’una esperança retrobada, i de l’amor dels qui m’envolten i de la meva filla.

—Què li diria a una noia que es pugui trobar en la mateixa situació?

En primer lloc li diria que és una noia molt lluitadora, que no tingui por, que té una vida dins seu que li donarà força, la farà lluitar, la farà reviure. És un amor tan gran i pur!

També m’agradaria dir-li que el dolor i patiment viscut estarà recompensat amb l’immens amor que es professaran. La maternitat és una gran aventura, un viatge ple de lliçons i reptes. Creixerà com a persona, n’estic segura. I, finalment, li diria que sigui feliç, que es refugiï en aquells que l’estimen i que no tingui por.

 

 Entrevista publicada en el Full Dominical del 21 de juliol de 2019 (n. 3619)

Ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies . ACEPTAR

Aviso de cookies